De arbeidsmarkt flexibiliseert.
“Het aandeel werkgevers dat gebruikmaakt van tijdelijke contracten is verdubbeld. In de jaren negentig van de vorige eeuw ging het om ongeveer 30% van de organisaties, in 2015 om 57%.

De inzet van zzp’ers, uitzendkrachten, oproepkrachten en payrolling verschilt per sector.
Naast tijdelijke contracten zetten werkgevers ook andere vormen van flexwerk in, zoals zzp’ers, uitzend- en oproepkrachten en payrollers. In de ene sector komt een bepaald soort flexwerk vaker voor dan in een andere. In de sector overheid maakte in 2015 relatief veel organisaties gebruik van alle vormen van flexwerk, met uitzondering van oproepkrachten. Zzp’ers en freelancers zien we vooral bij organisaties in de sectoren bouwnijverheid (44% van de organisaties heeft zzp’ers) en zakelijke dienstverlening (37%). Organisaties in de sectoren transport (40%) en industrie (38%) kiezen vaak voor uitzendkrachten. Oproepkrachten komen relatief vaak voor in de sector zorg en welzijn (45%). Payrolling komt van de genoemde vormen van flexwerk het minst vaak voor.”

Meer weten over jouw plek of die van je client op de arbeidsmarkt? Lees dan het volledige onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Daarom JobXS!
Via het portaal kan je kiezen uit een ruim aanbod van coachtools om in te zetten voor je clienten. Een van de vele interessante testen is de ArbeidsMarktKansen check. Deze test berekent voor iedereen de huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Wat is de arbeidsmarktpositie van je client? En… hoe is deze verbeteren? Objectief, onafhankelijk en onderbouwd met uitgebreid marktonderzoek.

Meer weten? Neem dan contact op of probeer het meteen zelf uit.

Hartelijke groet,

Joes van Dijk

Managing director

JobXS

p.s. als je hierop wilt reageren, stuur mij dan een mailtje of bel even.

Share this post on: