Helaas is het niet vanzelfsprekend dat iedereen na (langdurige) werkeloosheid of ziekte weer een (betaalde) baan vindt. Soms spelen hierbij fysieke en/of geestelijke beperkingen een rol, maar vaak ook leeftijd, ervaring en opleiding. Met de juiste begeleiding en oog voor het individu is het wel degelijk mogelijk om van daaruit mensen te laten (re)integreren in het arbeidsproces. Met JobXS PRO is de arbeidsmarkt transparant als nooit tevoren zodat ook voor deze doelgroep een arbeidsplek is te vinden.

Re-integreren na ziekte of werkloosheid

Een arbeidsdeskundig onderzoek verschaft helderheid over een effectief re-integratietraject. Door de inzet van dit onderzoek ontstaat er duidelijkheid waaraan passend werk moet voldoen. Bij het onderzoek gaat een arbeidsdeskundige uit van de mogelijkheden, zoals die in het inzetbaarheidsprofiel en/of de FML (functionele mogelijkhedenlijst) zijn vastgesteld door de bedrijfsarts. De FML vragenlijst is via coachtools van JobXS eenvoudig in te zetten.

Een transparante arbeidsmarkt

De uitkomst van de FML vragenlijst is het begin om met JobXS PRO opzoek te gaan naar die specifieke vacature die aan de eisen voldoet. Met big data van de arbeidsmarkt kan je nauwkeurig zoeken met behulp van 19 categorieën waaronder bijvoorbeeld soort contract (zie screenshot), beroep, vaardigheden, locatie en aantal uren per week. Zo vindt je al snel welke organisaties mogelijkheden bieden en wie (contactpersoon) daar te benaderen.

Kies voor zekerheid!

Kies voor een re-integratieadviseur die gebruik maakt van JobXS PRO. Dan weet je zeker dat je de beste begeleiding krijgt en er veilig GDPR proof conform de wetgeving met je gegevens wordt omgegaan. Neem contact met ons op om je door te verwijzen naar een aangesloten adviseur bij jou in de buurt.

Mocht je nog geen gebruik maken van JobXS PRO en benieuwd naar de mogelijkheden voor jou neem dan contact op.

Hartelijke groet,

Joes van Dijk

Managing director

JobXS

p.s. als je hierop wilt reageren, stuur mij dan een mailtje of bel even.

Share this post on: